Stofdeeltjes gefilterd met een WTW-filter

Een WTW (warmteterugwinning) filter is een filter dat inkomende en uitgaande lucht binnenshuis op stofdeeltjes filtert. Deze filters worden in WTW-unit geplaatst. Er zitten verschillende in WTW-units maar ook in de wtw filters. Dit is afhankelijk van het merk dat je aanschaft. Verschillen kunnen in de afmeting zitten, maar ook in de filterklassen.

Ik schaf een WTW-unit aan, wat heb ik dan?

Een WTW-unit bestaat uit een ventilator, WTW-filters en een warmtewisselaar. De unit zorgt ervoor dat de lucht binnenshuis gefilterd en verwarmd wordt. Dit kan omdat koude buitenlucht via het toevoerkanaal wordt aangezuigt. Deze lucht komt langs de warmtewisselaar, daarna wordt de lucht gefilterd. De warmtewisselaar warmt de koude buitenlucht op aan de hand van de warme binnenlucht. Deze gefilterde lucht wordt dan vervolgens je huis ingeblazen.

Ik heb een WTW-unit maar geen filters, wat nu?

Geen probleem! Op de website kan je makkelijk en snel zoeken naar het merk of type filter waarnaar je op zoek bent. Als je een andere filter wilt gebruiken vergeet dan niet eerst onderzoek te doen of deze past, want niet alle filters zijn geschikt voor iedere unit. Weet je niet zeker of de gekozen filter geschikt is? Neem dan contact op via de website, je kan gemakkelijk en snel je vraag stellen. TOPS is al 40 jaar leverancier. Heb je een aankoop gedaan, maar heb je alsnog spijt van je aankoop? Geen zorgen je kan je bestelling gratis retourneren. Bekijk het aanbod online of neem contact op, TOPS helpt je graag bij je volgende aankoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *